Nieuwjaarsconcert Koninklijke Harmonie “Ons Genoegen”

 

Na twee jaar afwezigheid hopen we op zaterdag 14 januari 2023 weer een fantastisch Nieuwjaarconcert te geven in de Sint Jacobskerk te Vlissingen. De titel dit jaar is “Celtic Winds“.

Het Harmonieorkest “Ons Genoegen”, onder leiding van de jonge, enthousiaste dirigent Sander van Dorst, zal weer een gevarieerd programma laten horen. Waaronder de stukken Hymn of the Highlands, Celtic Classics en de titelsong van de film Highlander “Who wants to live forever” van Queen.

Als gast hebben we dit jaar de Keltische Folkband Windbroke. Een enthousiaste groep Zeeuwse muzikanten. Naast zang, bespelen ze ook een groot aantal instrumenten waaronder gitaar, accordeon, de tinwhistle en de bodhrán, een Ierse lijsttrommel.

Beide orkesten zullen hun eigen nummers spelen, maar elkaar ook aanvullen in een aantal muziekstukken.

Het wordt helemaal compleet als bij enkele muziekstukken een aantal dansers van Rose Irish Dance School de traditionele Ierse dansvorm dansen. Ingewikkelde ritmes, benen die wel van elastiek lijken en een strak bovenlichaam. Daarnaast zal een aantal leden laten horen dat ze meer kunnen dan het bespelen van een muziekinstrument. Het belooft een gevarieerd muzikale avond te worden. Hopelijk mogen we u verwelkomen op zaterdag 14 januari!